Veel gestelde vragen over de bestelling
Is het mogelijk om een spiegel met een individueel ontwerp te bestellen?

In onze webshop vind u een groot aanbod van ontwerpen. Bovendien kunt u de gewenste spiegelafmeting opgeven in onze spiegelconfigurator en zelfs, indien gewenst, de lichtzone aanpassen.

Behalve de op de website aanwezige ontwerpen, kunnen wij ook uw individuele ontwerp volledig op maat produceren. Hiervoor kunt u een mail sturen naar info@spiegelpracht.nl en uw wensen kenbaar maken, zodat wij u een vrijblijvende offerte kunnen sturen.

Is het mogelijk om een spiegel op maat te bestellen?

Een spiegel op maat bestellen is bij Spiegelpracht heel gemakkelijk. Op de pagina van de desbetreffende spiegel gaat u naar 'Andere afmetingen'  waarna u de door u gewenste afmetingen kunt invoeren in onze spiegelconfigurator.

Indien de door u gewenste afmeting niet is toegestaan in de spiegelconfigurator, stuur dan uw aanvraag naar info@spiegelpracht.nl.

Wat is de maximale spiegelafmeting?

De maximale spiegelafmeting is 2,5 meter.

Waarom moet ik mij online registreren?

Om uw bestelling snel en correct te verwerken hebben wij de juiste gegevens van u nodig. Uw privacy wordt hierbij gewaarborgd.

Levering en betaling
Welke betaalwijze is mogelijk?

U kunt bij ons betalen met verschillende creditcards en betaalpassen via onze betaalproviders PayPal en IcePay. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om de betaling via overboeking te voldoen.


Wat is de levertijd?

Doordat wij de spiegels volledig op maat produceren, kunnen onze klanten zowel het spiegelontwerp als de spiegelafmeting kiezen die perfect past bij hun interieur. Vanaf de dag van bevestiging van uw bestelling, duurt het 14-16 werkdagen om de spiegel te produceren. In totaal duurt het ongeveer 21 werkdagen vanaf de dag van betaling voordat uw bestelling wordt geleverd.

Voor de voorraadmodellen geldt dat deze binnen 2 werkdagen worden geleverd.

Wat te doen als de spiegel is beschadigd tijdens de levering?

Voor verzending van onze producten maken wij gebruik van TNT / PostNL / Koeriersdiensten. Alle spiegels worden met de grootste zorg verpakt, waardoor de kans op beschadiging wordt geminimaliseerd. Bij de aflevering van de spiegel dient gecontroleerd te worden of er enige schade kan worden vastgesteld aan de spiegel. Indien een breuk van de spiegel wordt vastgesteld, dan vragen wij u om de kapotte spiegel niet te accepteren. Wij zullen dan een nieuwe spiegel leveren. Het is dus belangrijk het pakket bij ontvangst onmiddellijk op beschadigingen te controleren.

Technische vragen
Hoe monteer ik de spiegel?

Het ophangen van de spiegel is heel gemakkelijk en is qua moeilijkheid vergelijkbaar met het ophangen van een schilderij.

De uitgebreide instructie kunt u vinden in de handleiding van de spiegel. 

Hoe sluit ik de spiegel aan op het elektriciteitsnet?
Belangrijk! Zorg ervoor dat de elektriciteit in de meterkast volledig is uitgeschakeld alvorens te starten met het aansluiten!

Indien de elektriciteitskabel uit de muur komt, dient deze zich in het midden van de spiegel te bevinden.
Het aansluiten van de spiegel gebeurt in 2 stappen:
 • Sluit de elektriciteitskabel die uit de muur komt aan op de meegeleverde verbindingsdoos. Na het aansluiten sluit men deze doos af. Dit als extra bescherming tegen vocht.
 • De waterdichte stekker die uit de verbindingsdoos komt, wordt aangesloten op de aansluiting van de spiegel. Ook deze verbinding zorgt voor extra bescherming tegen vocht.
Indien gewenst is het ook mogelijk om een snoer met een stekker uit de spiegel te laten komen.
Waar op de muur moet de aansluiting voor de spiegel zich bevinden?

De aansluiting moet zich binnen de 10 сm van het midden van de spiegel bevinden.

Indien de elektriciteitsdraad zich op een andere plaats bevindt, informeer ons dan hierover. Dan zullen wij een passende oplossing voor u vinden.

Het monteren van de spiegel in een vochtige ruimte.

De spiegels van J-Mirror met ingebouwde LED technologie en een IP44 standaard mag u monteren in de zogenaamde 3e zone van de badkamer. 

Bekijk de zones van de badkamer op de tekening hieronder:

Levensduur van de LED verlichting
De levensduur van de LED verlichting bedraagt 50 000 uur.
Kan de LED verlichting vervangen worden?

Wij gaan ervan uit dat het niet nodig zal zijn om de LED verlichting te vervangen, dit vanwege de lange levensduur van 50.000 uur. Er vanuit gaande dat de verlichting gemiddeld 4 uur per dag brandt, betekent dit een levensduur van meer dan 30 jaar.

Indien om de één of andere reden de LED verlichting defect is, kijk dan bij de FAQ 'Garantie en diensten na de garantieperiode' op onze website.

Wat is de spiegeldikte?

De spiegeldikte hangt van de spiegelserie af:

 • Serie Juergen LED – 30mm
 • Serie LED ST – 30mm
 • Serie Hollywood – 45mm zonder lampen.
Welk soort spiegelglas wordt gebruikt?
Er wordt helder spiegelglas gebruikt.
Onze spiegels zijn vervaardigd uit Mirox New Generation Ecological (MNGE) glas, geleverd door AGC die bekend staat als de grootste glasproducent ter wereld.
Dit spiegelglas heeft de volgende voordelen:
 • Vrij van koper en lood wat milieuvriendelijkheid en een hoge corrosieprotectie garandeert.
 • Het productieproces is gepatenteerd : MNGE overstijgt makkelijk de hoogste kwaliteitseisen.
 • Onmiskenbare bescherming tegen corrosie en veroudering : gaat driemaal langer mee dan conventieel spiegelglas.
 • Verbeterde bescherming tegen reinigingsproducten : een zevenmaal betere bescherming dan conventieel spiegelglas.
Een spiegel installeren in een nis.

Er zijn een aantal punten waarmee u rekening dient te houden bij de installatie van de spiegel in een nis:

 • De horizontale afmetingen van de nis moeten minimaal 8mm groter zijn dan de breedte van de spiegel. 
 • Een vrije ruimte van minimaal 21mm moet aanwezig zijn tussen de bovenkant van de spiegel en de nis. Dit heeft te maken met het ophangsysteem.
 • Een schakelaar en/of dimmer aan de buitenkant van de spiegel wordt onbereikbaar.

Indien u van plan bent om de spiegel in een nis te monteren, informeer ons hierover door dit te vermelden bij 'opmerkingen' tijdens de bestelling!

Welke lichtintensiteit heeft de verlichting van de spiegel?

De verlichting van onze spiegels is zowel decoratief als functioneel. De intensiteit van het licht is afhankelijk van de grootte van het lichtoppervlak. Wij adviseren een spiegel met een groot lichtoppervlak indien de spiegelverlichting als hoofdverlichting gebruikt gaat worden.

De Hollywood spiegels hebben de beste verlichting en zijn hierdoor geschikt voor schoonheidssalons.

Opslag van de spiegel

Als u de spiegel voor langere tijd moet opslaan, dient dit in de afgesloten verpakking op kamertemperatuur in een goed geventileerde ruimte te gebeuren. Een onjuiste opslag kan schade aan het spiegeloppervlak veroorzaken.

Onderhoud en reiniging

Onderhoud en reiniging

1) Bij langdurige opslag van de spiegel, moet de spiegel worden bewaard in de verpakking in een goed geventileerde ruimte op kamertemperatuur.

2) Niet gebruiken in een ruimte waar de temperatuur onder de 0 graden Celcius dan wel boven de 40 graden Celcius is.

3) Het monteren van de spiegel op een plaats waar voortdurend direct contact met water is, is verboden.

4) Gebruik geen oplosmiddelen of schoonmaakmiddelen die niet geschikt zijn voor het reinigen van het spiegeloppervlak.

5) Bij het schoonmaken van de spiegel: maak gebruik van een zeep of een mild schoonmaakmiddel en een zachte spons of doek.

6) Gebruik geen schuurmiddelen, chemicaliën of schuursponsjes.

7) Gebruik geen benzine, thinner of andere organische oplosmiddelen.

8) Verwijder haarverf, bleekmiddel en andere alkalische chemicaliën meteen door deze er onmiddellijk af te spoelen met water.

Opties
Hoe bedien ik de ingebouwde klok?

Het instellen van de tijd op de ingebouwde klok gebeurt met twee knoppen aan de spiegelzijde zoals te zien is op de foto.

Welk formaat verwarmingselement moet ik kiezen?

Het verwarmingselement is om condensatie op het spiegeloppervlak te voorkomen.

Een verwarmingselement van 25cm x 25cm is groot genoeg om de gezichtszone zichtbaar te houden in een zeer vochtige ruimte. Een groter verwarmingselement zorgt voor een nog grotere condensvrij oppervlak. De opgewarmde zone is iets groter dan het verwarmingselement zelf.

Garantie en diensten na de garantietermijn
Garantieperiode.
Alle spiegels hebben een garantietermijn van 2 jaar vanaf de dag van aankoop.
Wat zijn de garantiediensten?

Indien een technisch probleem met uw spiegel vastgesteld wordt binnen de garantietermijn, informeer ons dan door te mailen naar info@spiegelpracht.nl. Geef het ordernummer van uw spiegel door en beschrijf het probleem.

Verlenging van diensten na de garantieperiode.

Stuur uw vragen over technische zaken over uw spiegel na de garantieperiode naar info@spiegelpracht.nl . Geef hierbij het ordernummer door samen met een korte beschrijving van het probleem. U ontvangt zo snel mogelijk een antwoord.